Kommunerne – den nye sundhedspolitiske magtspiller Analyse: Kommunernes Landsforening har for alvor gjort sin entré på sundhedsscenen. Men hvad kan den, når det kommer til stykket, og skal den fremover regnes med som en sundhedspolitisk magtspiller?

Vi kender alle sammen eventyret om Klods-Hans. Den klumsede lillebror med sin gedebuk, der charmerer prinsessen på slottet med jordnære talegaver, gåpåmod og en generel uimponerethed. Hans to storebrødre, der nok scorer højere på en IQ-test og taler med et langt højere lix-tal, får ikke et ben til jorden. Hvis vi nu leger, at sundhedsminister Sophie Løhde (V) er prinsessen, at Danske Regioner og PLO er hver en storebror, og at Kommunernes Landsforening (KL) er Klods-Hans… så kan vi begynde...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.