Hjemmesygeplejerske: »Vigtig sejr for offentligt ansattes ytringsfrihed« Hjemmesygeplejerske Lise Müller blev kaldt til samtale af Frederiksberg Kommune efter et kritisk Facebook-opslag. Nu har Ombudsmanden sagt, at kommunens fremgangsmåde var beklagelig.

»Vigtig sejr for offentligt ansattes ytringsfrihed.« Sådan indleder sygeplejerske og regionspolitiker Lise Müller (SF) et opslag på Facebook. Det drejer sig om, at hun har fået en afgørelse fra ombudsmanden, efter at hun d. 5. februar 2016 blev indkaldt med 13 minutters varsel til et møde med ledelsen i Frederiksberg Kommune, hvor hun var ansat som hjemmesygeplejerske. Dengang var Facebook også indblandet. Lise Müller havde nemlig tre dage forinden lavet et opslag, hvor hun beklagede sig over, at en af...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.