»Det giver ikke mening at tale om en enkelt genindlæggelse« På baggrund af et omfattende registerstudie har et nyt ph.d.-projekt identificeret de faktorer, der er skyld i flest genindlæggelser. Men studiets vigtigste konklusion er faktisk, at sundhedsvæsenets opfattelse af genindlæggelser er alt for simplificeret.

Genindlæggelser er i løbet af de sidste år blevet italesat som noget nær det værste, sundhedsvæsenet ved. De er dyre, dårlige for patienterne og tegn på dårlig kvalitet. Adskillige forskningsprojekter har undersøgt de ‘unødvendige’ genindlæggelser, og om man kan intervenere sig fra dem. Indtil videre er det sparsomt med succes. Og det er der måske en god grund til. Genindlæggelser som fænomen er nemlig alt for komplekse til den måde, vi taler om dem og forsøger at håndtere dem. Det...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.