Legetøjsbræt kan forudsige risiko for faldulykker Et stykke legetøj til 500 kroner kan bruges til nøjagtige målinger af muskelstyrke i benene – en afgørende faktor for ældres risiko for at falde. Hjørring Kommune har med succes testet hos 100 borgere.

Op mod 13.000 ældre bliver hvert år indlagt efter et fald, og de mange initiativer i kommunerne, der skal forebygge sådanne ulykker, f.eks. Faldskolen i Aalborg og Dansk Selskab for Patientsikkereds Faldpakke, understreger, at der er tale om et stort – og kostbart – problem. Forskningen viser, at den største risikofaktor for fald er manglende styrke i benene, og derfor er der god ræson i at undersøge muskelstyrken hos de ældre borgere, som er i risikogruppen for at falde. Og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.