Foto: Colourbox

To simple test kan udpege de svageste ældre Forskere fra Hvidovre Hospital har vist, at to simple tests – evnen til at rejse sig fra en stol samt test af ganghastighed – kan forudsige, hvordan en ældre patients funktionsevne ser ud efter en indlæggelse.

For nylig forsvarede fysioterapeut og nyslået ph.d. Christine Bodilsen sin ph.d.afhandling på Københavns Universitet. Over tre år har hun undersøgt en af de svageste patientgrupper i sundhedssystemet, nemlig ældre medicinske patienter. Via tre studier i regi af Optimed (Optimized Senior Patient Program) og Physical Medicine & Rehabilitation Research-Copenhagen (PMR-C) har hun i sin ph.d. set på betydningen af  hospitalsindlæggelser for patienternes udvikling i muskelstyrke og funktion; hvor meget en ældre medicinsk patient egentlig ligger i sengen under en indlæggelse; og om...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind