Fredericia kommune laver aftale om intravenøs behandling med Sygehus Lillebælt Fredericia Kommune har lavet en aftale med Sygehus Lillebælt om, at under coronakrisen, vil kommunen hjemtage patienter, der skal have intravenøs behandling med antibiotika.

Snart kommer Fredericia Kommune til at overtage Sygehus Lillebælts opgaver med intravenøs medicin. De to parter har nemlig her i den aktuelle situation lavet en aftale om, at kommunen tager sig af intravenøs behandling på antibiotikaopgaver under coronakrisen.

»Hele Danmark er i øjeblikket i en helt særlig situation, som lægger et enormt pres på vores sundhedsvæsen. Det er vigtigt, at vi alle bakker op og gør, så vi kan stå igennem krisen sammen. Som kommune er vi en del af det samlede sundhedsberedskab, og vi er selvfølgelig klar til at løse ekstraordinære opgaver i denne tid,« siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

I starten af 2018 blev kommuner i Region Syddanmark tilbudt at indgå en frivillig samarbejdsaftale om at overtage opgaver med intravenøs medicin. Nu gør Fredericia brug af aftalen, efter at den er blevet godkendt af Sundhedsudvalget og Senior og Handicapudvalget.

Der er dog undtagelser fra den frivillige aftale. Det gælder bl.a., at patienterne ikke kommer hjem, men bliver udskrevet til Hybyhus, hvor der er fire aflastningspladser, som er reserveret til masseudskrivelser i forbindelse med coronakrisen.

Inden Fredericia Kommune kan hjemtage patienter til intravenøs behandling, skal der være fuld tryghed omkring borgerne og oplæringen af kommunens ansatte. Dette sker i tæt samarbejde med Sygehus Lillebælt. Derfor vil de første patienter først blive hjemtaget, når personalet er klar.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.