Fald og slag skyld i mange hjerneblødninger hos ældre med hjerteflimmer Traumer som fald og slag blandt patienter med atrieflimren er skyld i en »overraskende« stor andel af de hjerneblødninger, patientgruppen pådrager sig, viser et nyt observationsstudie fra Aalborg Universitetshospital.

Genoptagelse af blodfortyndende behandling efter en hjerneblødning reducerer dødeligheden blandt patienter med atrieflimmer. Når behandlingen genoptages, er der desuden en klar tendens til et fald i risikoen for blodprop i hjernen. Det viser resultaterne fra et observationsstudie, som Peter Brønnum Nielsen fra Tromboseforskningsenheden, kardiologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, for nylig har præsenteret på den videnskabelige kongres for hjertelæger ESC. Formålet med studiet var at undersøge atrieflimmerpatienters prognose, når den blodfortyndende behandling genoptages, efter de har overlevet en hjerneblødning, og samtidig opdele patienterne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind