Ældre kan have stofskiftesygdom uden at have symptomer Symptomerne på lavt stofskifte er diffuse og nogle gange slet ikke tilstede hos ældre mennesker, det viser et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital. Forskerne bag mener derfor, at selv den mindste mistanke bør føre til en blodprøve.

Ubehandlet lavt stofskifte over længere tid kan være alvorligt – det kan medføre en bred vifte af problemer fra vægtøgning, generel udmattelse og forstoppelse til depression og hukommelsesproblemer. Men det er ikke så nemt at spotte nedsat stofskifte hos ældre patienter, som man hidtil har troet. Det viser et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital. Her viser forskerne, at de normale symptomer på nedsat stofskifte ikke gælder for ældre. De har generelt færre og mere diffuse symptomer, fortæller forskerne bag studiet...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.