Organisationer kritiserer effektiviseringer uden fagligt fokus Konsulentrapporter og et ensidigt fokus på økonomi præger i høj grad kommunernes forsøg på at effektivisere omsorgsområdet. Det går ud over fagligheden, mener DSR og FOA.

Fagfolk og politikere skal tage magten over den kommunale velfærdsdagsorden tilbage. Det mener Signe Hagel Andersen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd (DSR) i Region Hovedstaden, som i sit arbejde med kommunalt ansatte sygeplejerskers forhold oplever, hvordan konsulenterne dominerer området med økonomiske rationaler og uden blik for fagligheden. »Som næstformand i DSR ser jeg, at konsulenter og embedsværk har alt for stor magt i kommunerne. Nogle af mine medlemmer oplever, at der bliver taget beslutninger uden om deres faglige input, men jeg...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind