Paul Bloch
»I stedet for bare at arbejde med de enkeltstående arenaer i hverdagen, børnehaver, folkeskoler, supermarkeder og den slags, så skal vi sikre, at arenaerne arbejder sammen for at sundhedsfremme,« siger Paul Bloch, forskningsleder ved SDCC, om projektet SoL.

Diabetescenter: Kommuner kan blive bedre til at involvere aktører i forebyggelse af diabetes Børnefamilier kan komme til at leve sundere, når flere aktører i lokalsamfundet bliver aktiveret, og det kan forebygge diabetesrelaterede sygdomme. Det er budskabet, efter diabetescenter har gennemført projekt på Bornholm.

I forbindelse med et projekt ved navn Sundhed og Lokalsamfund (SoL) er det lykkes for Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) at få børnefamilier til at leve sundere og dermed være med til at forebygge diabetesrelaterede sygdomme. Det har centeret gjort ved at være med til at få forskellige af dagligdagens velkendte aktørere – ’arenaer’, som SDCC benævner dem – til at arbejde bedre sammen. »Det handler om involvering og integration. I stedet for bare at arbejde med de enkeltstående arenaer...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.