Hver anden diabetiker får ikke tilbudt patientuddannelse Det er en stor fejl, når 53 pct. af landets diabetespatienter aldrig er blevet tilbudt patientuddannelse, mener Diabetesforeningen, som peger på, at undervisning fører til højere livskvalitet og færre følgesygdomme.

53 pct. af alle diabetikere er aldrig blevet tilbudt undervisning i forbindelse med deres sygdom. Det er ifølge Diabetesforeningen et stort problem. Tallene fremgår af en panelundersøgelse med 1.065 besvarelser, som bringes i Diabetesforeningens medlemsblad Diabetes, der udkommer 3. september. I panelundersøgelsen er diabetikerne blevet stillet en række spørgsmål i relation til deres sygdom, og her bliver det altså tydeligt, at langtfra alle er blevet tilbudt undervisning i deres egen sygdom. Lægefaglig chefrådgiver i Diabetesforeningen, Torsten Lauritzen, synes, det er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.