Derfor skærer Ringkøbing-Skjern ned på skift af sengetøj Medierne har de seneste dage været fyldt af historier om, at ældre nu kun får skiftet sengetøj og gjort rent hver fjerde uge. I Ringkøbing-Skjern Kommune skyldes det et massivt sparekrav på tværs af kommunens områder, der bunder i færre indbyggere.

Danmarks Radio (DR) skriver i disse dage om, hvordan kommunerne bruger omkring 5.000 kroner mindre på ældreplejen pr. borger fra 2008-2014. Selvom kommunernes samlede budgetter er øget, er andelen af borgere med behov for plejet steget mere, og derfor ender det altså med et ‘underskud’ på kommunernes midler til at pleje de ældre borgere. I artiklen bruger DR Ringkøbing-Skjern Kommune som eksempel. Her vil en gruppe borgere snart opleve, at den praktiske hjælp til rengøring og skift af sengetøj bliver reduceret...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.