Manglende ledsager ved hospitalsbesøg møder kritik fra læger Det sker stadig oftere, at plejehjemsbeboere bliver sendt alene på hospitalet, men på nogle plejehjem kan man nu betale sig fra en ledsager – det er problematisk, mener ældrelæger.

Plejehjemsbeboere har ifølge loven ret til at blive transporteret til hospitalsbehandling. Men det er ikke en selvfølge, at en medarbejder følger med den ældre. I stedet kan man flere og flere steder betale 350 kroner pr. time for at få følgeskab af en plejehjemsmedarbejder, hvis man ikke af kommunen er visiteret til i alle tilfælde at få en ledsager med. Formanden for de danske speciallæger i geriatri Kim Otto Jacobsen, kalder det ‘lidt usselt’, skriver finans.dk. »Der bør altid være en ledsager...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.