Foto: Niels-Bjørn Albinus

Betaling for rygestop giver resultater Et randomiseret forsøg med seks danske kommuner viser, at selv et mindre økonomisk incitament til at stoppe med at ryge har en betydelig effekt. Efter et år havde personer, der fik en økonomisk belønning for et rygestop, 60 pct. højere odds for at være røgfri end personer i kontrolgruppen. Værd at overveje, siger professor i tobaksforebyggelse, der står bag studiet.

Hvis rygere bliver belønnet med selv et mindre beløb fordelt over seks uger, er der større chance for, at de er røgfri efter et år. Det viser et dansk studie. Seks danske kommuner har medvirket i det randomiserede forsøg ‘Rigere uden røg’, hvor tre af kommunerne fik 100.000 kr. til hvervekampagner til eksisterende kommunale rygestopkurser, mens de øvrige tre kommuner fik det samme beløb til økonomisk at belønne rygere, der var stoppet med at ryge på et af de kommunale...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind