De fleste kommuner får i 2017 en større bevilling fra finanslovens såkaldte værdighedsmilliard, men for 11 kommuner bliver bidraget mindre end i 2016. Det viser en opgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet over udmøntningen af puljen. Værst ramt er Københavns Kommune, der i 2017 modtager 432.000 kr mindre end i 2016. De øvrige kommuner, der får mindre til værdig ældrepleje er Glostrup, Hvidovre, Langeland, Gentofte, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg, Gladsaxe, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk, hvor formanden for kommunens social- og sundhedsudvalg Bodil Kornbek (S) forklarer, at kommunen i stedet har fundet penge til værdig...

Kuvert er blevet symbol på sammenhæng mellem hospital og kommuner En kuvert med information om borgeren med apopleksi bliver overleveret ved udskrivelse fra hospital. Den skaber kontinuitet og sammenhæng mellem Herlev og Gentofte Hospital og ni kommuner, viser evaluering.
Skriv en kommentar
Ni kommuner vil styrke kræftrehabilitering i tværkommunalt samarbejde Ni nordsjællandske kommuner skal nu stå sammen om kræftrehabilitering. Borgere skal på tværs af kommunegrænser for at få det bedst tilgængelige tilbud målrettet dem.
Skriv en kommentar
Jørgen er glad for besøg fra akutsygeplejersken Flere steder bliver der satset på kommunale akutteam for at forebygge indlæggelser, men en rapport konkluderede for nylig, at de ikke gør det. Kommunal Sundhed er taget ud med akutsygeplejerske Chastine Hansen i Nordsjælland.
Skriv en kommentar
Tværkommunal akutfunktion skal fjerne barrierer for sygeplejersker Sygeplejerskerne visiterer egne sygeplejefaglige ydelser i forsøg med en tværkommunal akutfunktion i frikommunenetværk.
Skriv en kommentarNetværk af frikommuner vil skabe sammenhæng i somatiske forløb Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk har sammen fået frikommunestatus til et forsøg, der skal skabe reelle, sammenhængende forløb på tværs af sektorer på det somatiske område.
Skriv en kommentarUddannelse i kateterpleje fører til færre indlæggelser Efter uddannelse i kateterpleje af personale i ni kommuner omkring Herlev og Gentofte Hospital, er det nu lykkedes at halvere antallet af henvendelser fra borgere med kateterproblemer.
Skriv en kommentar
Ekstra velfærdstilskud fra regeringen går til huller i kommunale budgetter Tre kommunale udvalgsformænd for sundheds- og ældreområdet svarer på, om pengene fra regeringens serviceløft gør en reel forskel. Ingen af dem mener, at pengene vil løfte velfærden.
Skriv en kommentar
Frisættelse opleves meningsfuldt for medarbejdere i Middelfart Kommunes ældrepleje Siden 2021 er der igangsat over 60 prøvehandlinger i Middelfart Kommune. Medarbejderne føler større medbestemmelse, og det giver en større arbejdsglæde. Under hele forandringsprocessen, har der været stort fokus på psykologisk tryghed, siger senior- og sundhedschef.
Skriv en kommentar
Betaling for rygestop giver resultater Et randomiseret forsøg med seks danske kommuner viser, at selv et mindre økonomisk incitament til at stoppe med at ryge har en betydelig effekt. Efter et år havde personer, der fik en økonomisk belønning for et rygestop, 60 pct. højere odds for at være røgfri end personer i kontrolgruppen. Værd at overveje, siger professor i tobaksforebyggelse, der står bag studiet.
Skriv en kommentar
Nyt hospitalsafsnit skal nedbringe antallet af unødvendige akutte indlæggelser blandt ældre Med oprettelsen af et subakut deldøgnsafsnit på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er det lykkedes at konvertere 20 pct. af de akutte indlæggelser til ambulante forløb og skabe mere meningsfulde forløb for de ældre borgere. I centrum står et nyt samarbejde mellem kommunale akutteams, almen praksis og hospitalet.
Skriv en kommentarNy evaluering: Tværkommunalt akutteam fungerer succesfuldt på tværs af tre kommuner og sektorer Det toårige frikommuneforsøg med et tværkommunalt akutteam i Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal kommuner har levet op til de opstillede mål, viser evaluering. Dog mangler der data, der viser, om teamet også er med til at forebygge indlæggelser.
Skriv en kommentar