Stresskurser på ungdomsuddann­elser skal holde på sårbare unge Gruppeforløb med den anerkendte stresshåndteringsteknik Åben og Rolig bliver lige nu udrullet i en række 1.g-klasser på to aalborgensiske gymnasier. Målet er dels at fastholde sårbare elever, dels at forebygge stress og psykiske problemer mere generelt.

Det er hårdt at være ung i disse år – det indikerer statistikken i hvert fald. Et stigende antal unge får stress-symptomer, og andelen af unge kvinder i alderen 16-24 år, der ofte er stressede og nervøse, er fordoblet i perioden 2005-2013. Det har fået Aalborg Kommune, der i forvejen samarbejder med Københavns Kommune om stresshåndteringskonceptet Åben og Rolig, til at specialdesigne et forløb med metoden målrettet kommunens ungdomsuddannelser. De første spæde resultater tyder på en god effekt. »Vi håber,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind