Vi sidder tæt omkring det store runde bord på afdelingens stuegangskontor. ‘Vi’ er patienten, tre familiemedlemmer, en ergoterapeut, en talepædagog, en fysioterapeut, en neuropsykolog, en sygeplejerske, en neurolog, en kommunal visitator, en kommunal hjerneskadekoordinator, en kommunal sagsbehandler. Og så er der mig, der som samordningskonsulent i forvejen har samarbejdet med kommunen om specialiseret rehabilitering. Patienten, som vi kalder Erik, og som det hele handler om, trykker sig lidt i stolen og ser sig spændt rundt i forsamlingen. Ind imellem finder...
Pulje til rehabilitering og genoptræning af hjerneskadede Sundhedsstyrelsen har slået tre puljer op til tilbud til mennesker med hjerneskader. Midlerne skal gå til tiltag med data om brugertilfredshed og styrkelse af genoptræningsplaner.
Skriv en kommentarHjerneskadeforeningen svarer Rasmus Sylvest Mortensen Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen svarer på Rasmus Sylvest Mortensens kritik.
1 kommentar
Kommuner snyder sig selv og borgerne med indkøb af specialiseret rehabilitering i regionerne Det er måske nok en nem, men ikke en god løsning, når kommuner køber sig til specialiseret rehabilitering i regionerne. For selvom regionerne er dygtige til det sundhedsfaglige, mangler de socialfaglige kompetencer, og det medfører et usammenhængende borgerforløb.
Skriv en kommentar
Hvem har ansvaret for den kommunale rehabilitering af hjerneskadede? Det umiddelbare svar på spørgsmålet er: ’At det da selvfølgelig er kommunernes eget ansvar’, men jeg tror nu nok, at svaret bør være mere nuanceret end som så.
Skriv en kommentar
Bæredygtig velfærd går gennem teknologien I juni er Aarhus Kommune sammen med Region Midtjylland værter ved en stor international konference under temaet Where Care Meets Tech. Konferencen er en optakt til det danske formandskab for EU og har fokus på, hvordan vi i højere grad kobler velfærdsteknologi og relationel velfærd.
Skriv en kommentar
Disse ledertræk skal tiltrække den nye generation af medarbejdere til ældreplejen Hvis vi skal sikre, at flere unge vælger ældreplejen og bliver i den, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi bedst understøtter en ledelsespraksis, der matcher de unges behov og forventninger.
Skriv en kommentar
Jeg tør godt blive gammel i Horsens Horsens er en af de kommuner, som hos mig stikker ud på den gode måde. Jeg tror, Horsens kommer til at lykkes med at skabe en reel forandring mod en sammenhængende helhedspleje, skriver Thomas Karlsson.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar
En NATURlig del af rehabilitering Naturen skaber bevægelse, styrker troen på egen formåen og fremmer sociale fællesskaber. Men hvordan kommer vi dertil, hvor vi rent faktisk formår at inddrage naturen mere aktivt i de forskellige indsatser, der tilbydes borgere i rehabilitering?
Skriv en kommentar
Nu ruller reformen henover sundhedsvæsenet: Vi forsøger at være forkant i Aarhus Aarhus skal som kommune være med til at sikre det fælles populationsansvar, og blive ved med at være nysgerrige på, hvordan der kan skabes gode overgange for borgerne, også når regionen får et større ansvar for det nære sundhedsvæsen, skriver sundhedsdirektør Christian Boel.
Skriv en kommentar
Ankestyrelsen sidder med nøglen til ældrelovens succes Jeg håber, at Ankestyrelsen kigger på tildelingen af hjælp med nye øjne, for gør den ikke det, skal medarbejderne bruge endnu mere tid på at beskrive hjælpen til borgeren, skriver Torben Klitmøller Hollmann.
Skriv en kommentar