47 kommuner er ramt af coronavirus I halvdelen af landets kommuner er der konstateret COVID-19-relaterede dødsfald eller coronasmitte i ældreplejen blandt borgere og ansatte, viser rundspørge.

I mindst 47 kommuner er der konstateret dødsfald relateret til coronavirus eller coronasmitte hos enten plejekrævende borgere eller ansatte i ældreplejen og plejesektoren. Det viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har gennemført efter påsken, hvor 95 af de 98 kommuner har svaret.

Men sundhedsmyndighederne har ikke et overblik over situationen, bekræfter både Statens Serum Institut og Kommunernes Landsforening overfor Ekstra Bladet. Det møder kritik fra Ældre Sagen og Alzheimerforeningen.

»Vi skal blive klogere på, om det er systematik eller tilfældigheder, der gør, at coronasmitten kommer på nogle plejehjem og ikke på andre,« siger Nis Peter Nissen, direktør for Alzheimerforeningen, til Ekstra Bladet.

Afdelingschef Tyra Krause fra Statens Serum Institut fortæller Ekstra Bladet, at instituttet arbejder benhårdt på, at skaffe nationale data for corona-udbrud på plejehjem.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.