150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne Den nye fælleskommunale indkøbsorganisation har lavet en aftale med en virksomhed, der forventer at producere 150.000 liter håndsprit til kommunerne. Andre værnemidler er også på vej.

Den første store aftale mellem den nye fælleskommunale indkøbsorganisation og en virksomhed er nu i hus. Aftalen er med Spritfabrikken Danmark ApS, der normalt producerer vodka og shots. Nu har virksomheden besluttet at omstille produktionen og har tilbudt kommunerne at aftage de godt 150.000 liter håndsprit, som den forventer at kunne producere.

»De danske kommuner bruger i omegnen af 70.000 liter håndsprit om måneden, så denne aftale er en seriøs løsning på de kommende måneders store behov,« siger Jacob Bundsgaard, KL’s formand i en pressemeddelelse.

De første 34.000 liter håndsprit kan havne i kommunerne allerede i den kommende uge.

Den nye indkøbsorganisation har også lavet aftaler for, at der der komme fem mio. type II masker, en mio. visirer, 800.000 handsker og 600.000 beskyttelsesbriller.

»Det er vigtigt, at vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde og ikke behøver at frygte, at de smitter borgerne eller selv bliver smittet. Samtidig skal borgerne på bl.a. plejehjem og i hjemmeplejen kunne være sikre på, at der er styr på smittespredningen. Til det skal vi have tilstrækkelige visirer, masker, kitler og håndsprit,« udtaler Jacob Bundsgaard.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.