Vildledende retnings­linje fører til kaos i misbrugsbehandling Drabet på bostedet Lindegården har pustet liv i strid mellem kommune og region om, hvem der har ansvar for misbrugsbehandling. Styrelsen selv har været så forvirret, at den har givet forkerte oplysninger. Revideret vejledning på vej.

Er det kommunerne, eller er det regionerne, der har ansvaret for misbrugsbehandlingen på de socialpsykiatriske bosteder i landets kommuner? Det er et spørgsmål, som bl.a. Københavns Kommune og Region Sjælland gennem flere år ikke har kunnet blive enige om med det resultat, at nogle patienter ikke har fået den misbrugsbehandling, de egentlig har krav på. Det var bl.a. tilfældet for den psykisk syge og svært misbrugende beboer, der tilbage i marts dræbte en medarbejder på det socialpsykiatriske bosted Lindegården. Misbruget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind