Velfærdsteknologi er »opgaveløsning frem for produkter« Aalborg Kommune er gået fra at bestille enkeltstående velfærdsteknologiske produkter til at bestille færdige løsninger via samarbejderne i kommunens brugerdrevne living lab Lab.X.

Via det kommunale living lab Lab.X har Aalborg Kommune formået at ændre på den måde, kommunen arbejder med velfærdsteknologi. En lang række partnere er med i Lab.X, et levende laboratorium, hvor virksomheder sammen med uddannelses- og offentlige institutioner udvikler og tester velfærdsteknologi ude i virkeligheden blandt de borgere, som skal bruge produktet i praksis. Det stærke samarbejde har konkret betydet, at kommunen nu bestiller helhedsorienterede løsninger frem for enkeltstående produkter. Det siger kommunens rådmand for Ældre- og handicapforvaltningen, Thomas Krarup. »Det er jo...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.