Robot hjælper Aalborg-borgere på toilettet Plejerobotten Melvin skal i fremtiden hjælpe nordjyske borgere med at tage bukserne af og på ved toiletbesøg. Melvin skal forhøje livskvaliteten for bl.a. gigtramte borgere.

Mange borgere får hjælp flere gange dagligt i forbindelse med toiletbesøg, for eksempel på grund af gigt eller delvise lammelser. I Aalborg Kommune fik 700 borgere i november 2014 dagligt hjælp til toiletbesøg. Det kan være meget begrænsende for følelsen af at leve selvstændigt, og derfor er Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune i samarbejde med den nordjyske virksomhed LT Automation A/S igang med at udvikle en teknologi, som kan hjælpe de 700 borgere med at få bukserne af og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind