Sundhedsstyrelsen står til at miste halvdelen af tilskuddet til uddannelse af kommunale alkoholbehandlere næste år. Det skriver Altinget. Regeringens forslag til finansloven for 2018 afsætter 1,3 mio. kr. til Sundhedsstyrelsens uddannelsesprogram for de kommunale alkoholbehandlere. Indtil nu har styrelsen fået 2,6 mio. kr. årligt til uddannelsen af alkoholbehandlere. Peter Konow, direktør for Alkohol & Samfund, er bekymret over besparelsen på uddannelsen alkoholbehandlere. Han mener, at alkoholbehandlingen i kommunerne trænger til flere uddannede medarbejdere – ikke færre. »Det, at behandleruddannelsen lige...

KL om nyt udspil: Forebyggelse handler både om folkeskole, kultur, arbejdsmarked og busstoppesteder Der er sket meget, når det gælder forebyggelse og sundhedsfremme i kommunerne, men KL’s nuværende strategi skal opdateres, for der er stadig blinde vinkler. KL’s centerleder fortæller her om næste skridt i ‘Fremtidens forebyggelse’.
Skriv en kommentar
I Aarhus gør vi op med den herskende alkoholkultur Det skal være OK at sige nej til alkohol. Derfor gennemfører kommunen for tredje år i træk en kampagne, der opfordrer til en alkoholfri januar, skriver sundhedsrådmand, Christian Budde (V).
Skriv en kommentarNye genstandsgrænser for alkohol fra Sundhedsstyrelsen Anbefalingerne for indtag af alkohol er blevet ændret for første gang siden 2010. De nye anbefalinger fokuserer særligt på helt at undgå alkohol for de under 18-årige og på at undgå umådeholdent indtag. Som noget nyt er genstandsgrænserne ens for mænd og kvinder.
Skriv en kommentarAlkoholafhængige skal samtalebehandling sammen med medicin Ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen slår fast, at personer med alkoholafhængighed ikke bør behandles med medicin alene.
Skriv en kommentarFor svært at finde oplysninger om alkoholbehandling online Alkohol og Samfund har gennemgået hovedstadskommunernes hjemmesider for information om alkoholbehandling, og konklusionen er klar: Det er for svært at finde ud af, hvordan man får hjælp til at stoppe sit misbrug.
Skriv en kommentarBarriere-nedbrydning kan få flere i alkoholbehandling Det er simple ting, der skal til, hvis flere skal i alkoholbehandling. Det var i hvert fald budskabet fra en forsker, da KL afholdt rusmiddelkonference i Kolding.
Skriv en kommentarKlinisk retningslinje for dobbeltdiagnoser i høring Sundhedsstyrelsen har sendt en retningslinje for udredning og behandling af personer med både alkoholafhængighed og psykisk lidelse i høring.
Skriv en kommentarHovedstaden har flest patienter med alkoholproblemer Region Sjælland er den region, som har flest børn med en forældre, der har været på sygehuset på grund af alkohol. Der er også andre regionale forskelle i forhold til patienter, der søger sygehus på grund af alkohol.
Skriv en kommentar
Regionerne uddeler millioner til at styrke forskningen i bedre forebyggelse Der er midler fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse på vej til syv projekter, der alle støtter udviklingen af ny og relevant viden på forebyggelsesområdet.
Skriv en kommentar
Regioner ønsker strammere kurs over for salg af nikotin til unge Næsten hver tredje mellem 15 og 29 år bruger nikotinprodukter, og det er for meget, lyder det fra Danske Regioner, som kræver en strammere kurs, så de unge bliver sundere.
Skriv en kommentar
Diabeteskurven er knækket i Tingbjerg I ti år er der blevet arbejdet for at fremme sundheden og forebygge type 2-diabetes i bydelen Tingbjerg. Nu er diabeteskurven knækket.
Skriv en kommentar