Da KL holdt Rusmiddelkonference i Kolding 29. oktober, var en af hovedtalerne projektdirektør i Enheden for Klinisk Alkoholforskning på Syddansk Universitet, Anette Søgaard Nielsen. Hun talte om mulighederne for forbedring i de kommunale alkoholbehandlingscentre, hvor kun 14.000 ud af estimeret 140.000 alkoholafhængige danskere modtager behandling. Projektdirektøren beskrev fortsat oplysning som en af de væsentligste kriterier for, at vi i Danmark kan få færre alkoholikere. I en reklamekampagne på TV for nylig så man en dreng prale med, at hans far...
For svært at finde oplysninger om alkoholbehandling online Alkohol og Samfund har gennemgået hovedstadskommunernes hjemmesider for information om alkoholbehandling, og konklusionen er klar: Det er for svært at finde ud af, hvordan man får hjælp til at stoppe sit misbrug.
Skriv en kommentarKommuner har forbedret alkoholbehandlingen Ny analyse viser, at kommunerne siden 2006 har forkortet længden på alkoholbehandlingen, samtidig med at der er sket en stigning i andelen af vellykkede udskrivninger.
Skriv en kommentar
Lægerne: Flyt ansvaret for misbrugsbehandlingen fra kommunerne til regionerne Kommunerne er ikke gode nok til at give en ordentlig misbrugsbehandling, lyder det fra Lægeforeningen. Derfor skal det være en opgave for regionerne.
Skriv en kommentarÉt behandlingsforløb er ikke nok for misbrugere To tredjedele af alkoholikere og tre fjerdedele af stofmisbrugere er gengangere, når de starter i et behandlingstilbud, og kun hver fjerde fuldfører det behandlingstilbud, de påbegynder.
Skriv en kommentarKL lancerer online alkoholværktøj Nu kan danskerne med få klik tjekke deres alkoholvaner og – hvis det er nødvendigt –få en henvisning til gratis og anonym rådgivning. Det nye redskab vil løbende blive forskningsevalueret.
Skriv en kommentarHovedstaden har flest patienter med alkoholproblemer Region Sjælland er den region, som har flest børn med en forældre, der har været på sygehuset på grund af alkohol. Der er også andre regionale forskelle i forhold til patienter, der søger sygehus på grund af alkohol.
Skriv en kommentar
Psykiatere: Kommuner svigter unge misbrugere Kommunerne føler sig ofte afvist af psykiatrien, siger KL som svar på kritik fra danske børne- og ungepsykiatere.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
KL klar med nyt sundhedsudspil: Vil styrke den lokale forebyggelse Med et nyt udspil vil Kommunernes Landsforening styrke den lokale forebyggelse endnu. Derfor er de nu klar med 45 anbefalinger til, hvad kommunerne, regeringen og Folketinget kan gøre for at styrke forebyggelsen.
Skriv en kommentar
KL om nyt udspil: Forebyggelse handler både om folkeskole, kultur, arbejdsmarked og busstoppesteder Der er sket meget, når det gælder forebyggelse og sundhedsfremme i kommunerne, men KL’s nuværende strategi skal opdateres, for der er stadig blinde vinkler. KL’s centerleder fortæller her om næste skridt i ‘Fremtidens forebyggelse’.
Skriv en kommentarTUBA rækker ud til unge med onlinemøder Det skal være lettere for unge opvokset i hjem med misbrug at få viden og rådgivning. Derfor går TUBA nu online med viden og rådgivning.
Skriv en kommentar