74-årige Bent Kristoffersen er uhelbredeligt syg med tyktarmskræft, og han er nu stoppet med kemobehandling, da den ødelagde hans livskvalitet. I stedet vil han og hans hustru Johanne Kristoffersen nyde den sidste tid sammen i deres hjem. Det kan ægteparret, fordi Viborg, Skive og Silkeborg kommuner, de praktiserende læger og Hospitalsenhed Midt i ‘Projekt Livets afslutning’ har fokus på at efterleve borgernes ønsker ved livets afslutning. Det betyder, at Bent Kristoffersens praktiserende læge ugentligt kommer og tjekker op på ham,...
Uddannelse i kateterpleje fører til færre indlæggelser Efter uddannelse i kateterpleje af personale i ni kommuner omkring Herlev og Gentofte Hospital, er det nu lykkedes at halvere antallet af henvendelser fra borgere med kateterproblemer.
Skriv en kommentar
Når man ikke vil være chef for hele samfundet, men alligevel er på en samfundsopgave Som sundhedsfremme- og forebyggelseschef på Steno Diabetes Center Copenhagen skal Ulla Toft sætte turbo på det tværsektorielle samarbejde. Forskningen skal ud over rampen og sikre sammenhængende patientforløb.
Skriv en kommentar
Pårørendevejleder: Det er altid personalets ansvar at række ud til de pårørende Mens den nye ældrereform fastslår, at pårørende skal bruges som en ressource, viser en undersøgelse, at samarbejdet mellem pårørende og systemet er svært. Investér i det gode samarbejde, opfordrer pårørendevejleder.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt initiativ i Middelfart vinder Den Gyldne Tråd 2024 Efter fremlæggelser på bedste ‘Løvens Hule’-manér af de tre nominerede til Den Gyldne Tråd 2024, blev det et 100 procent tværsektorielt projekt fra Middelfart, der løb med prisen. »Et af de allerflotteste projekter, jeg nogensinde har hørt om i forhold til trekanten med sygehusene, kommunerne og almen praksis,« lød det fra dommerkommiteen.
Skriv en kommentar
Tre deltagere giver deres bedste råd til at arbejde på tværs af sektorer VOXPOP: Hvad er dit bedste råd til et godt tværsektorielt samarbejde? Det spurgte Kommunal Sundhed tre deltagere om på konferencen Den Gyldne Tråd.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentarEU-indsats skal styrke indsats mod overvægt i Sønderjylland Gennem et internationalt samarbejde modtager Regions Syddanmark og Haderslev Kommune millioner til at undersøge, hvordan de bedst kan give en hånd til syge mennesker med overvægt.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Det er første gang, jeg har oplevet, at uanset, hvilken bold man kaster, så bliver den grebet« Ikke nok med at et innovativt samarbejde mellem Middelfart Kommune, almen praksis og Sygehus Middelfart reducerer antallet af indlæggelser blandt kommunens ældre, det lægger også kilometer til akutsygeplejerskernes arbejdsglæde. Samarbejdet er et af tre nominerede initiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelse 2024 Det Tværsektorielle Fællesteam giver samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp. For den indsats, modtager teamet i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune Årets Patientoplevelse 2024.
Skriv en kommentar
Cheflæge: Når vi taler om at forebygge indlæggelser, skal vi huske, at man gerne må dø i Danmark Overalt i landet har man fokus på at forebygge indlæggelser af ældre borgere. Men ifølge Anne Friesgaard Christensen, cheflæge på akutafdelingen på Sygehus Lillebælt, italesætter vi for sjældent det faktum, at vores ældste borgere nu engang skal dø af noget.
Skriv en kommentar
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Skriv en kommentar