Tilsynsdirektør: Sådan bliver det nye tilsyn

Tilsynsdirektør: Sådan bliver det nye tilsyn Hvad betyder det for kommunerne, at de faste tilsyn med plejehjem er afskaffet, og hvordan foregår et risikobaseret tilsyn? Tilsynsdirektør Anne-Marie Vangsted fortæller her om planerne.

Efter en række ‘møgsager’ i pressen de seneste år, hvor Sundhedsstyrelsens tilsyn har fået på puklen for at svigte, var det under stort pres og store forventninger, at Styrelsen for Patientsikkerhed for nylig præsenterede planerne for et nyt, risikobaseret tilsyn. Ræsonnementet med det nye tilsyn er, at det skal kunne reagere mere prompte på problemer og fokusere energien dér, hvor risikoen for patientsikkerheden er størst. Det kræver dog, at der bliver frigjort ressourcer andre steder i tilsynssystemet. Derfor er der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind