Sygebesøg til kommunale akutpladser vækker bekymring hos praktiserende læger De praktiserende læger skal med den seneste overenskomst opprioritere sygebesøg, også til de kommunale akutpladser. Men overenskomsten rummer ingen klar ansvarsdeling mellem praksislæger, kommuner og regionale tilbud. Det bekymrer flere læger.

Med den nye overenskomst for almen praksis er det tanken, at de praktiserende læger skal køre flere sygebesøg, også til de kommunale akutpladser. Men den nye overenskomst leverer ingen konkrete svar på, hvordan samarbejdet mellem praktiserende læger, kommuner og de regionale behandlingstilbud skal fungere. Tværtimod skal rammerne for samarbejdet om akutpladserne, herunder de økonomiske tillæg for sygebesøgene, drøftes i »underliggende aftaler«, fremgår det af overenskomstaftalen. Det giver anledning til panderynker hos Praktiserende Lægers Organisations (PLO) regionale formænd, der er bekymrede...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.