»Spild af tid på et højt plan« I Region Syddanmark er læger og politikere enige om en praksisplan, der skal gælde 2015-2018. Men da de ikke er enige om at trække sygebesøg og samtaleterapi ud af den centrale overenskomst, kan de ikke lave aftaler om de nye opgaver. Og dermed er planen temmelig værdiløs.

Sindslidende i Region Syddanmark skal tilbydes en somatisk helbredsundersøgelse. Sådan lyder en af de opgaver, Region Syddanmark og kommunerne i regionen sammen med de praktiserende læger er blevet enige om, at lægerne fremadrettet skal løse. Det fremgår af praksisplanen, som er den plan, der beskriver de opgaver, der vedrører almen praksis ud fra regionens sundhedsaftale. Region Syddanmark er den første region, der er blevet klar med sin aftale, og opgaven med helbredstjek af psykisk syge er langtfra den eneste opgave,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.