I løbet af få uger er videokonsultation gået fra at være et begrænset forsøgsprojekt til at blive implementeret i en stor del af landets lægeklinikker.
Torsdag i sidste uge blev videokonsultation også en del af app’en Min Læge, som Danske Regioner, PLO og Sundhedsministeriet står bag – og 898 af landets lægeklinikker har indtil videre koblet sig op på løsningen, oplyser PLO.
I alt er der foretaget over 5.ooo videokonsultationer via app’en indtil videre.
»Takket være en meget stor og hurtig indsats er det lykkedes os at få denne løsning klar, så vi kan tilbyde mange af vores patienter en nem og sikker adgang via appen ‘Min Læge’. Det er en stor hjælp i arbejdet med at begrænse corona-smitten, og samtidig kan vi beholde kontakten til vores patienter,« udtaler Christian Freitag, formand for PLO i en pressemeddelelse.
Også Stephanie Lose (V), formand i Danske Regioner, glæder sig over den hurtige udbredelse i almen praksis.
»Ved fælles indsats er det lynhurtigt lykkedes at komme i mål, så de praktiserende læger kan tilbyde patienterne smittefri konsultation. Videokonsultation hos egen læge på mobil eller tablet er et kæmpe plus for patienterne, også når vi er forbi COVID-19. Kæmpe ros til PLO for at rykke på tingene og til de praktiserende læger for deres omstillingsparathed,« siger Stephanie Lose.
Mange løsninger i brug
For at begrænse smitterisikoen for COVID-19 har landets praktiserende læger de seneste uger taget et væld af videoløsninger i brug, herunder også de mere gængse videotjenester Facetime og Skype.
Men nu hvor den mere officielle løsning er på plads, rådes lægerne til at gøre brug af app’en Min læge fremadrettet.
Det er frivilligt, hvorvidt den enkelte læge ønsker at åbne for videokonsultationer.
På Min Læge-app’en kan man også skrive korte mails til sin læge, forny recepter samt bestille tider og se sine aftaler hos lægen. App’en er blevet downloaded næsten 300.000 gange.
Sammen med videofunktionen er der også etableret et nyt virtuelt venteværelse.