Politikere i tre jyske kommuner øger samarbejde Social- og sundhedsudvalg i Viborg, Silkeborg og Herning kommuner vil holde fælles møder og udveksle erfaringer og ideer. Udvalgsformænd ser frem til samarbejdet.

Viborg, Silkeborg og Herning kommuner har indgået et politisk samarbejde, hvor formålet er at arbejde tættere sammen om udviklingen på tværs af de tre kommuner.

Borgmestrene i de tre kommunernes borgmestre har taget initiativ til samarbejdet, fordi de vil blive bedre til at inspirere hinanden, udveksle erfaringer, gode ideer – og sammen varetage vores kommuners interesser, lyder det i en fælles udtalelse fra borgmestrene.

Bl.a. skal de tre borgmestre mødes to gange årligt, og derudover skal flere af de politiske udvalg også holde møder sammen. Her er social- og sundhedsudvalgene er med til at sparke tiltaget i gang, da de sammen med beskæftigelsesudvalgene er de første, der skal mødes, hvilket bliver i efteråret.

De fælles møder i social- og sundhedsudvalgene er noget, de to udvalgsformænd fra Herning og Viborg ser frem til.

»Jeg har meget høje forventninger til det. Det har været et ønske gennem mange år, at vi kunne lave dette samarbejde. Jeg tror det kan føre til rigtig mange ting, da vi stort set er udfordret af de samme ting. På den måde kan gennem dialog kan lære af hinanden og give gode råd,« siger Åse Kubel Høeg (V) formand Social- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune.

Anne Marie Søe Nørgaard (V) formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune tror, at eftersom de tre jyske kommuner alle har ambitioner på området, kan dette tiltag på alle måder blive godt.

»Vi har helt sikkert nogle ting, som vi kan erfaringsudveksle på og bruge hinanden i det omfang, hvor vi kan løfte noget sammen,« siger Anne Marie Søe Nørgaard (V) er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Fælles kræfter på tværs af kommunegrænser

Anne Marie Søe Nørgaard ser i første omgang samarbejdet som et forum, hvor politikerne kan mødes og inspirere hinanden og udvikle social- og sundhedsområdet.

»Jeg kan sagtens se, at vi i fællesskab finder noget områder, hvor vi kan få en god snak om udfordringer og derfra bruge vores fælles kræfter sammen på tværs af kommunegrænser,« siger hun.

Her tænker hun f.eks. på, at der kan være nogle specifikke grupper af borgere, hvor der brug for nogle specialtilbud, men hvor kommunerne hver især ikke har en stort omfang af borgere, hvor de tre udvalg sammen kan finde en måde, hvor de kan løfte disse grupper i flok.

Åse Kubel Høeg ser også en god mulighed for, at samarbejdet kan skabe løsninger på tværs af kommunegrænserne.

»Idet vi er nogle store geografiske kommuner, hvor yderområder grænser op til hinanden, går mine tanker selvfølgelig på, at vi kan skabe noget samarbejde, hvor vores medarbejdere kan hjælpe hinanden. Jeg har en forestilling om et samarbejde i hjemmeplejen, hvor hver kommune har få, der dækker vagterne i aften- og nattetimer. Der kunne det være en stor fordel, at vi får en bedre samarbejde og hjælper hinanden i yderområderne,« lyder det fra Åse Kubel Høeg.

Skriv kommentar