Vi sidder tæt omkring det store runde bord på afdelingens stuegangskontor. ‘Vi’ er patienten, tre familiemedlemmer, en ergoterapeut, en talepædagog, en fysioterapeut, en neuropsykolog, en sygeplejerske, en neurolog, en kommunal visitator, en kommunal hjerneskadekoordinator, en kommunal sagsbehandler. Og så er der mig, der som samordningskonsulent i forvejen har samarbejdet med kommunen om specialiseret rehabilitering. Patienten, som vi kalder Erik, og som det hele handler om, trykker sig lidt i stolen og ser sig spændt rundt i forsamlingen. Ind imellem finder...
Pulje til rehabilitering og genoptræning af hjerneskadede Sundhedsstyrelsen har slået tre puljer op til tilbud til mennesker med hjerneskader. Midlerne skal gå til tiltag med data om brugertilfredshed og styrkelse af genoptræningsplaner.
Skriv en kommentarHjerneskadeforeningen svarer Rasmus Sylvest Mortensen Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen svarer på Rasmus Sylvest Mortensens kritik.
1 kommentar
Kommuner snyder sig selv og borgerne med indkøb af specialiseret rehabilitering i regionerne Det er måske nok en nem, men ikke en god løsning, når kommuner køber sig til specialiseret rehabilitering i regionerne. For selvom regionerne er dygtige til det sundhedsfaglige, mangler de socialfaglige kompetencer, og det medfører et usammenhængende borgerforløb.
Skriv en kommentar
Hvem har ansvaret for den kommunale rehabilitering af hjerneskadede? Det umiddelbare svar på spørgsmålet er: ’At det da selvfølgelig er kommunernes eget ansvar’, men jeg tror nu nok, at svaret bør være mere nuanceret end som så.
Skriv en kommentar
Sundhedsklynger skal løse fremtidens store udfordringer på sundhedsområdet Vi skal tænke klogt med de nye sundhedsklynger, så vi ikke alle kaster os over de samme problemstillinger og udvikler 100 forskellige måder at løse dem på. Vi skal i langt højere grad dele viden på tværs af klynger – ikke kun indenfor egen region, men på tværs. Derfor skal de fælles puljemidler selvfølgelig bruges til udvikling og afprøvning af seriøse initiativer, som vi tror på, og som på sigt kan skaleres og implementeres både regionalt og nationalt, skriver Anders Kühnau, Christian Budde og Marcel Meijer.
Skriv en kommentar
Fester og gæster International Forum kan blive et referencepunkt for læring og udveksling af idéer, takket være det store arbejde som mange fra især hospitaler og kommuner bidrager med. Jeg håber, at de danske deltagere under konferencen vil få den samme følelse, som jeg har haft i forbindelse med optakten til konferencen: At vi har meget at være stolte af og meget flot arbejde at vise frem, skriver Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Tal fagene op Vi skal fortælle, hvordan det lykkes at samarbejde på tværs af fag og sektorer, så patienternes forløb kommer til at hænge sammen. Fordi det også sker. Og det sker, fordi der er virkelig dygtige, engagerede og dedikerede sosu-assistenter og hjælpere, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter og læger, skriver Helle Høstrup, Udviklingskonsulent for tværsektoriel kompetenceudvikling i Region H.
Skriv en kommentar
Paragraforganisering og andre kilder til bureaukrati i ældreplejen Ikke kun ældreminister Mette Kierkgaard (M), men også sundhedsminister Sophie Løhde (V) bør hjælpe til med opgøret med bureaukratiet i ældreplejen, mener VIVE. De to områder hænger sammen i den kommende reformproces.
Skriv en kommentar
Nye kvalitetsstandarder: Sådan går I fra det abstrakte til det konkrete Sørg for, at de nye standarder i serviceloven havner i et fælles rum, så I får mulighed for at drøfte, hvad ændringerne betyder for jeres måde at arbejde på, lyder et af rådene fra chefkonsulent i Komponent. For det er hverdagsbillederne, der skaber forståelsen blandt både borgere og medarbejdere.
Skriv en kommentar
Sundhedsuddannelser – et tillæg til regionernes udspil Når politikere taler om et sundhedsvæsen, der er ved at krakelere, må et veluddannet sundhedsfagligt personale være det kit, der skal til, skriver Helle Høstrup, udviklingskonsulent for tværsektoriel kompetenceudvikling.
Skriv en kommentar
Vi skal ikke være ‘I sikre hænder’ mere… Det kommer ikke til at trække overskrifter, at forbedringsprogrammet ‘I sikre hænder’, der har kørt siden 2013 og indtil videre har involveret 33 kommuner, lukker og slukker. Alligevel er det sin egen lille skandale, skriver Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar