Selvhjælpsplan kan hjælpe KOL-patienter, men den er svær at implementere kommunalt
»At borgeren mestrer at kunne tage vare på sin egen sygdom, er en afgørende del af det at behandle KOL. Selvhjælpsplanen er umiddelbart et simpelt skema, der er personligt tilpasset den enkelte borger,« siger Annette Hegelund, der er cand.cur. og sygeplejerske for tværsektoriel kompetenceudvikling ved Kompetencecenter for Lungesygdom.Foto: Privat

Selvhjælpsplan kan hjælpe KOL-patienter, men den er svær at implementere kommunalt En sygeplejeudviklet selvhjælpsplan til KOL-patienter har vist sig effektiv, når det kommer til at reducere antallet af genindlæggelser og nedsætte følelser af depression hos patienterne. Men selvom værktøjet er simpelt, er det alligevel svært at få implementeret i kommunerne.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind