Sektorsamarbejde afgør succes for rygestop Rygestopprojekter målrettet storrygere står og falder med, at kommuner, regioner og praktiserende læger samarbejder systematisk om henvisninger, viser evaluering.

Siden august 2014 har en række kommuner i samarbejde med lokale praktiserende læger og hospitaler arbejdet med projekter, der skal hjælpe de mest udsatte storrygere med at droppe cigaretterne. Nu viser en midtvejsevaluering imidlertid, at samarbejdet om henvisninger volder projektkommunerne problemer. »Der er en række kontekstuelle faktorer (organisatoriske, tekniske og økonomiske), der overordnet set forstyrrer implementeringen af puljen, og dermed hæmmer projekternes lokale arbejde med at implementere indsatsen,« skriver Sundheds- og Ældreministeriet således i evalueringen. De »kontekstuelle faktorer« er blandt...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.