Anbragte børn og unge, der også har behov for behandling i børne – og ungdomspsykiatrien kan have meget komplekse forløb, der ofte involverer rigtig mange aktører på tværs af kommunale og regionale grænser. Det kan skabe forvirring for den unge og dennes familie, men det kan også være en udfordring for de ansatte i henholdsvis socialpsykiatrien og børne – og ungdomspsykiatrien at finde fælles fodslag. I et samarbejde mellem Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden, Center for Socialpædagogik og...
Region Hovedstaden nedsætter udsatteråd Et nyt udsatteråd skal sikre en mere lige adgang til sundhed og sætte fokus på socialt udsatte borgere.
Skriv en kommentarDobbeltdiagnose-projekt hæmmes af manglende samarbejde Et samarbejde mellem psykiatri, praksis og kommuner i Region Hovedstaden om en regional klinik til patienter med dobbeltdiagnoser har ikke opnået de mål, der blev sat. Ny KORA-analyse peger bl.a. på problemer med tværsektorielt samarbejde og koordinering.
Skriv en kommentarUddannelse i kateterpleje fører til færre indlæggelser Efter uddannelse i kateterpleje af personale i ni kommuner omkring Herlev og Gentofte Hospital, er det nu lykkedes at halvere antallet af henvendelser fra borgere med kateterproblemer.
Skriv en kommentar
Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentar
Kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland hjælper borgere på rette tidspunkt En ny kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland skal smidiggøre forløb på tværs af sektorgrænser. Corona sætter lige nu en stopper for spontane henvendelser, og derfor har de tværsektorielle relationer været i fokus i enhedens første måneder.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
Succesfuldt pilotprojekt udbredes: Transparent datadeling forbedrer tværsektoriel kommunikation I et pilotprojekt har to kommuner i Region Hovedstaden kunnet læse data fra Sundhedsplatformen. Projektet har vist, at indsigt i tidstro data på tværs af sektorer giver bedre patientforløb, fordi kommunen bedre kan tilrettelægge behandlingsforløb efter patienternes udskrivelse. Løsningen udbredes til 14 kommuner i juni.
Skriv en kommentar
Flere borgere i Region H kan nu få en COVID-19 vaccine hos egen læge 4.000-6.000 borgere i Region Hovedstaden ventes at få en COVID-19-vaccine hos egen læge i næste uge. Der vil primært være tale om 80-84-årige borgere.
Skriv en kommentar‘Randersmodellen’ giver bedre forløb efter hospitalsindlæggelse Regionshospitalet Randers og de fire omkringliggende kommuner har skabt en bedre overgang fra hospital til kommunal pleje for patienter med hoftenært lårbensbrud. Ordningen reducerer genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Vinder af Den Gyldne Tråd 2021: Halsnæs opsporer børn med mistrivsel Halsnæs Kommune har vundet Den Gyldne Tråd 2021 for at løse et problem, hvor praktiserende læger tidligere ikke kunne stille noget op. Når lægerne møder et barn eller en ung med tegn på mistrivsel, kan de I Halsnæs som noget nyt nu henvise direkte til PPR. Modellen fokuserer derved på tidligt opsporing og sikrer, at børn der ellers går under PPRs radar, kan få den rette hjælp.
Skriv en kommentar