Det har en markant effekt på de ansattes jobtilfredshed og oplevelse af mening med deres arbejde i hjemmeplejen, når de hjælper ældre til at blive mere selvhjulpne. Det viser en rapport fra KORA, der har kortlagt arbejdsvilkårene i de nordiske landes ældrepleje. Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse blandt 361 kommunalt og privatansatte førstelinjemedarbejdere i hjemmeplejen, og den viser, at medarbejdere, der dagligt arbejder med rehabilitering i højere grad end andre oplever, at de får den nødvendige videreuddannelse, at de får støtte fra...

Sygeplejerskers faglighed kommer ikke til sin ret i rehabilitering i ældreplejen Opgaverne ligger ofte uden for sygeplejerskernes fagområde, når de arbejder med rehabilitering i hjemmeplejen. Det er et problem og får sygeplejerskerne til at miste motivationen, viser ny undersøgelse fra KORA.
Skriv en kommentarHverdagsrehabilitering er kommet stærkt fra start En ny KORA-analyse viser, at hverdagsrehabilitering har skabt en ny kultur blandt medarbejderne i hjemmeplejen.
Skriv en kommentar
Effekt af rehabiliterende indsats skal undersøges Selvom det sidste år blev lovpligtigt for kommunerne at tilbyde alle borgere med forbedringspotentiale en rehabiliterende indsats, er det endnu ikke dokumenteret, at det gør en forskel.
Skriv en kommentar
Kommune og hospital i tæt samarbejde om borgere mellem hjem og indlæggelse Frederiksberg Kommune har samlet Døgnrehabiliteringen på det lokale hospital, der sikrer de nødvendige lægelige kompetencer.
Skriv en kommentar
Ny ældreminister kan betyde nul og niks – eller styrke ældreområdet Ældreminister Thyra Frank får ressortansvar for alle sager vedrørende plejehjem og beskyttede boliger, der ellers har ligget i Social- og Indenrigsministeriet. Det får formentlig ikke nogen stor praktisk betydning, men kan vise sig at styrke ældreområdets position i sundhedssektoren.
Skriv en kommentar
Roskilde gør flere borgere selvhjulpne hurtigere Sundhedschefen i Roskilde »har svært ved at få armene ned« efter ny evaluering har vist, at kommunens borgere langt hurtigere bliver selvhjulpne, når de deltager i kommunens rehabiliterende 'Hjælp til Selvhjælp'-forløb.
Skriv en kommentar
DGI samarbejder med kommuner om træning Fem kommuner tester sammen med DGI en helt ny måde at arbejde sammen på: Idrætsforeninger udbyder specialiseret træning til f.eks. ryg- og hjerte-karpatienter, og kommunerne kan frit henvise til tilbuddene.
Skriv en kommentarLemvig-borgere venter kortest på genoptræning Med en ventetid på kun tre dage har Lemvig Kommune landets korteste ventetid på genoptræning. Det skyldes bl.a. systematisk arbejde med registreringspraksis.
Skriv en kommentarFrederikshavn forhindrer fejlsynkning I Frederikshavn Kommune har tidlig opsporing og en forebyggende indsats begrænset antallet af lungebetændelser på grund af fejlsynkning, og derigennem begrænset antallet af genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Mening og tillid er nøgler til god rehabilitering Den mest succesfulde rehabilitering af ældre mennesker opnår man gennem en rehabiliteringsindsats, der er baseret på tillid og respekt for det, der er meningsfuldt for den enkelte borger. Det viser ny litteraturgennemgang fra KORA.
Skriv en kommentar
Midlertidige pladser fylder mere og mere i sundhedsvæsenet: Men få steder er der en fast læge tilknyttet I et nyt udspil foreslår KL og PLO fast lægedækning på kommunernes midlertidige pladser. De seneste tre år har Finn Rønholt været fast læge på de midlertidige pladser i Gladsaxe Kommune, og han er ikke i tvivl: Fast lægedækning er en nødvendighed med tanke på borgernes skrøbelige tilstand.
Skriv en kommentar