Claus Hjort Frederiksen

Regeringens sundhedsløft koster kommunale jobs Det kontroversielle omprioriteringsbidrag, der skal skaffe penge til bl.a. et løft af sundhedsområdet, kan koste kommunerne mange tusinde jobs. Det viser en ny analyse fra Arbejdernes Erhvervsråd.

14.500. Så mange jobs kan kommunerne miste, hvis worst case-scenariet i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bliver til virkelighed. Næsten alle kommuner står til netto at miste arbejdspladser, og det på trods af de 3.900 statslige jobs, der flyttes fra hovedstadsområdet og til mindre kommuner landet over. Gennem de lidt mindre pessimistiske briller forventer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at der forsvinder 7.600 stillinger ude i kommunerne. Det står i kontrast til de 4.000 fuldtidsstillinger, finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forventer forsvinder...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind