Regelforenklinger skal give ansatte i ældreplejen mere tid til pleje og omsorg Regeringen vil forenkle regler og reducere antallet af registreringer i ældreplejen, hvilket skal frigøre tusindvis af timer til pleje og omsorg.

Det er kun halvdelen af medarbejdere i ældreplejens arbejdstid, der går med såkaldt ansigt-til-ansigt tid – tid til at hjælpe og støtte de ældre. En væsentlig del af arbejdstiden går med at skrive journal, kommunikere med de ældres egen læge og sygehusene, håndtere medicin og andre arbejdsopgaver. Det viser en ny kulegravning af ældreplejen, der er udarbejdet som led i arbejdet med regeringens afbureaukratiseringsreform, der bl.a. skal fjerne overflødige regler og registreringskrav i den offentlige sektor. Det skriver Finansministeriet i...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.