Der er enorm forskel på, hvor ofte landets kommuner overholder behandlingsgarantien for stofmisbrugsbehandling. Fra 100 pct. af gangene i Brøndby til 29 pct. i Struer varierer det enormt fra landsdel til landsdel, hvor tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at misbrugere på sjælland er sikret hurtigere behandling end i resten af landet. Men også kommuner imellem, der ligger klods op af hinanden, er der store forskelle. I Odense Kommune er garantien er opfyldt i 73 pct. af forløbene, mens det tilsvarende...

Hele Region Syddanmark får socialsygeplejersker Et projekt med socialsygeplejersker i Odense og Svendborg er gået så godt, at alle hospitaler i regionen nu får en socialsygeplejerske.
Skriv en kommentar
Svendborg tager første skridt til at udrydde Hepatitis C Nu tager vi det første og nemme skridt, siger infektionslæger. Næste skridt bliver at finde alle de 68’ere, der i deres unge dage eksperimenterede med stoffer og muligvis er smittet med Hepatitis C uden at vide det.
Skriv en kommentarKommuner har store problemer med at overholde garanti 22 danske kommuner overholder konsekvent behandlingsgarantien for behandling af stofmisbrug, mens 56 ikke kan overholde garantien for alle borgere.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Odense klar med handleplan for mental trivsel Det er et fælles ansvar på tværs af kommunens forvaltninger at sikre den mentale trivsel for børn og unge, lyder devisen i Odense Byråd, der netop har vedtaget en 2030-handleplan for området.
Skriv en kommentarTUBA rækker ud til unge med onlinemøder Det skal være lettere for unge opvokset i hjem med misbrug at få viden og rådgivning. Derfor går TUBA nu online med viden og rådgivning.
Skriv en kommentar
Holbæk mindsker sosu-frafald Flere social- og sundhedselever gennemfører deres uddannelse og praktikforløb i Holbæk Kommune efter indførelsen af nye tiltag.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
Mentorer skal hjælpe studerende og nyuddannede godt i gang Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune har ansat tre mentorer til at tage sig af elever og nyansatte nyuddannede, så de føler sig velkomne og trygge i jobbet.
Skriv en kommentarNy sundhedsprofil: Et betydeligt mindretal af børn og unge mistrives i Region Hovedstaden En ny sundhedsprofil, udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, viser problemer med social ulighed og sundhedsproblemer blandt børn og unge i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentar