Ny samarbejdsmodel skal udfordre ulighed i sundhed Kalundborg Kommune har fået 10 mio. kr. til at eksperimentere med ny samarbejdsmodel, der skal give et markant forbedret samarbejdet omkring de svageste, udsatte unge i kommunen og tage livtag med den ulighed i sundhed, de er ramt af.

»Collective impact« er ikke ligefrem et selvforklarende begreb. Alligevel har Kalundborg Kommune i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Socialt Udviklingscenter (SUS) fået 10 mio. kr. af den A.P. Møllerske Støttefond til at eksperimentere med Collective impact, som kort forklaret er en måde at få aktører til at samarbejde om at løse en kompliceret udfordring. I USA og Canada får Collective impact-projekter æren for markante forandringer som nedbringelse af ungdomskriminalitet i New York og en reduktion af børneovervægt i staten Massachussets. Og nu er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.