En typisk alvorlig fejl ved håndteringen af gigtmidlet methotrexat, er at patienten bliver overdoseret, fordi medicinen bliver givet dagligt i stedet for én gang om ugen. Gigtmidlet er blandt syv risikosituationslægemidler i ny guide fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ny guide skal hjælpe sundhedsansatte med risikosituationslægemidler Risikosituationslægemidler fører for ofte til alvorlige utilsigtede hændelser. Ny guide fra Styrelsen for Patientsikkerhed skal hjælpe sundhedspersonale til sikker håndtering af lægemidlerne.

Der sker for ofte alvorlige utilsigtede hændelser med risikosituationslægemidlerne. Styrelsen for Patientsikkerhed vil rette op på problemet, og udgiver en ny guide om risikosituationslægemidler målrettet sundhedspersonale, der håndterer medicin på blandt andet sygehuse, plejecentre og i hjemmesygepleje. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Den nye guide indeholder korte beskrivelser af syv risikosituationslægemidler sammen med de forhold, der gør, at sundhedspersoner skal være særligt opmærksomme i deres håndtering af lige netop disse lægemidler. »Medicinhåndtering er en vigtig og ofte kompleks opgave,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.