Genindlæggelser er et problem for mange nyudskrevne patienter. Nu viser et nyt forskningsprojekt fra Syddansk Universitet (SDU), at hvis en farmaceut i højere grad følger patienten før, under og især efter indlæggelsen, så kan op imod hver 11. genindlæggelse undgås. I forsøget holdt farmaceuten, som er ekspert i lægemidler, en samtale med patienten før udskrivelsen, hvor medicinen blev afstemt. »I studiet har vi undersøgt 1.500 patienter, og det viste tydeligt, at der er en gevinst at hente, idet der er et...

Når man ikke vil være chef for hele samfundet, men alligevel er på en samfundsopgave Som sundhedsfremme- og forebyggelseschef på Steno Diabetes Center Copenhagen skal Ulla Toft sætte turbo på det tværsektorielle samarbejde. Forskningen skal ud over rampen og sikre sammenhængende patientforløb.
Skriv en kommentar
KL mister sin forebyggelseschef Tine Curtis, leder af Kommunernes Landsforenings Center for Forebyggelse i praksis, bliver ny sundhedsfremmechef i det offentligt-private Center for Sundt Liv og Trivsel.
Skriv en kommentar
Regionerne afsætter penge til forskning i forebyggelse Seks sundhedsfremmende projekter er blevet udvalgt til at dele syv mio. kroner fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse.
Skriv en kommentar
Ny ph.d.: Digital visitation til høreapparat giver færre fejldiagnoser, mens patienterne stadig er tilfredse Ny ph.d.-afhandling af Lene Dahl Siggaard, afdelingslæge ved Øre-, Næse, Halskirurgisk og Audiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital afdækker effekterne af digital visitation af voksne med høretab til behandling med høreapparater. I Danske Regioner er det forhåbningen, at digital visitation på høreområdet kan rulles ud i 2025.
Skriv en kommentar
Ny vicekommunaldirektør i Langeland Kommune Henrik Mott Frandsen er ny vicekommunaldirektør med ansvar for velfærdsområdet i Langeland Kommune. Han tiltræder stillingen 1. marts 2024.
Skriv en kommentar
Derfor indløser sårbare borgere ikke deres recept på medicin En ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed belyser, hvorfor sårbare borgere undlader at indløse recepter på medicin, og hvad det kræver at ændre adfærden. Økonomi spiller en afgørende rolle, siger forsker bag rapporten.
Skriv en kommentar
Projekt om digital eksklusion på landet søger pilotkommuner Et igangværende forskningsprojekt fra Syddansk Universitet leder efter kommuner, som vil deltage i et projekt, der skal adressere nødvendigheden af digital snilde i borgernes dialog med kommuner i landdistrikterne.
Skriv en kommentarSygeforsikringen ”danmark” donerer millionbeløb til sundhedsfremmende projekter De sidste tre år har Sygeforsikringen ”danmark” doneret penge til sundhedsdonationer. I år lyder beløbet på 150 mio. kr., som går til projekter inden for sundhedsfaglig forskning, forebyggelse og oplysning.
Skriv en kommentar
Træning til mennesker med slidgigt er økonomisk en god forretning SDU-forskere har dokumenteret, at træning er en effektiv behandling af slidgigt. Nu viser deres forskning yderligere, at træningen giver en samfundsøkonomisk gevinst.
Skriv en kommentarTværfagligt forskningsprojekt skal give redskaber til håndtering af ældres alkoholforbrug Nyt forskningsprojekt skal skabe retningslinjer og værktøjer, der giver klarhed over den voksende problematik i ældreplejen med ældres forbrug af alkohol.
Skriv en kommentarLektor i sundhedsjura: Husk livstestamenter i genoplivningsdebat Livstestamentet er borgerens mulighed for at bestemme, hvad der skal ske ved f.eks. et hjertestop. Men selv livstestamentet kræver en lægelig vurdering.
Skriv en kommentar