Lektor i sundhedsjura: Husk livstestamenter i genoplivningsdebat Livstestamentet er borgerens mulighed for at bestemme, hvad der skal ske ved f.eks. et hjertestop. Men selv livstestamentet kræver en lægelig vurdering.

Debatten om hjertestartere på plejehjem og om man per automatik skal genoplive ældre mennesker, der er mætte af dage, har helt naturligt medført en debat om, hvordan man får talt med beboerne om deres ønsker til eventuel genoplivning. I både Herlev og Herning kommunerer snakkes om eventuel genoplivning en del af modtagelsen af nye beboere på kommunernes plejecentre, men det er faktisk ikke nok at have taget snakken og notere beslutningen i enten sygeplejejournalen eller den praktiserende læges journal, påpeger...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind