»Jo mere digital velfærdsstaten bliver, desto større bliver risikoen for eksklusion for mennesker, som ikke kan følge med,« siger Barbara Fersch.

Projekt om digital eksklusion på landet søger pilotkommuner Et igangværende forskningsprojekt fra Syddansk Universitet leder efter kommuner, som vil deltage i et projekt, der skal adressere nødvendigheden af digital snilde i borgernes dialog med kommuner i landdistrikterne.

Projektet REACT har til formål at undersøge, hvordan man undgår, at borgere i udkantsområder ekskluderes fra sundheds- og velfærdstjenester. Og nu er man klar med en løsning. Problemet skal afhjælpes ved at uddanne frivillige borgere til at være ‘e-sundhedsfacilitatorer’, som kan støtte ældre og digitalt udsatte borgere i landets landdistrikter.  REACT, som har sit udspring på Syddansk Universitet, er et projekt på tværs af fire EU-lande, og lige nu leder de efter frivillige pilotkommuner.  I starten af året udtalte projektleder...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.