Minister og lægeformand ønsker gratis MFR-vaccine til voksne De praktiserende lægers formand, Bruno Melgaard Jensen, og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) vil gøre det gratis for voksne at blive vaccineret mod mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Formand for de praktiserende læger (PLO) Bruno Melgaard Jensen foreslår, at Danske Regioner gør den såkaldte MFR-vaccine mod mæslinger, fåresyge og røde hunde gratis for alle over 18 år, der ikke er blevet vaccineret.

Det skriver Danmarks Radio.

»Hvis du har for mange uvaccinerede i et samfund, og der så kommer en enkelt til landet med en sygdom som mæslinger, så har du en større risiko for, at sygdommen bliver spredt. Og der er altså tale om sygdomme, som man har vurderet, at børn helst ikke skal have,« siger Bruno Melgaard Jensen til DR Nyheder.

Han oplever i sin egen praksis, at den seneste tids tilfælde af mæslinger i Danmark har fået flere over 18 år til at henvende sig for at få vaccinen.

På grund af øget risiko for at få et barn med fosterskader kan unge kvinder over 18 år få MFR-vaccinen gratis, men Bruno Melgaard Jensens mener, at det samme tilbud skal gælde for mænd, hvis man vil afværge for eksempel mæslingeudbrud.

»Jeg kan ikke sige, hvor mange man ville kunne få med, men hvis man går efter at få procenten op og komme op i en større vaccinationsdækning, så må vi bruge nogle af de midler, vi har. Og omvendt: Hvorfor skulle unge mænd ikke have det samme tilbud som unge kvinder? Det er lidt mystisk‚« siger Bruno Melgaard Jensen til DR Nyheder.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) er på linje med Brune Melgaard og er klar til at se på, om MFR-vaccinen kan blive gratis for alle.

»For risikoen for, at vi herhjemme kommer til at se et udbrud af mæslinger, som dem der har været i for eksempel Tyskland og USA på det seneste, den stiger hver eneste gang, at et barn eller en voksen lader være med at blive vaccineret,« siger Nick Hækkerup til DR Nyheder.

Han vil nu se på, hvordan pengene helt konkret findes.

Skriv kommentar