Mangel på bøjletandlæger koster millioner af kroner Næstved Kommune har i tre år manglet en bøjletandlæge, og derfor bruger kommunen millioner af kroner på at betale for tandretning hos private klinikker. 450 børn er de seneste år sendt til private specialtandlæger i Solrød, Roskilde og Glostrup.

Turen til bøjletandlægen er både lang og dyr for børnefamilierne, som ikke kan få kørselsomkostninger refunderet. For kommunen løber merudgiften op i omkring 4,5 mio. kr. for de 450 børn, viser beregninger. Når kommunen sender børn til private klinikker, koster hvert behandlingsforløb omkring 10.000 kr. mere, end hvis kommunens egne tandlægeklinikker stod for behandlingen, anslår overtandlæge i Næstved Kommune Nadir Handhal overfor sn.dk. Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Næstved Kommune Jette Leth Buhl fortæller, at der er stor mangel...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind