Tandplejere ønsker fokus på ældres tænder Ordentlig tandhygiejne er en forudsætning for, at ældre kan have et værdigt liv. Det mener Dansk Tandplejerforening, der opfordrer til at teste en ordning med faste plejehjemstandplejere.

I et debatindlæg på Altinget.dk blæser formand for Dansk Tandplejerforening Elisabeth Gregersen til kamp mod dårlig tandhygiejne hos danske ældre. Tænder, der bliver passet ordentligt, er nemlig en forudsætning for et værdigt ældreliv, skriver hun. Dårlig tandhygiejne kan således være årsagen til både tygge – og synkebesvær, lungebetændelser og – i yderste konsekvens – dødsfald på grund af infektioner. »Der råbes vagt i gevær, når borgere med behov for personlig pleje ikke bliver skiftet eller ikke har adgang til regelmæssige...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.