Lysterapi skal mindske træthed hos kræftpatienter Danske forskere undersøger, om lysterapi kan mindske den træthed, som mange kræftpatienter oplever i forbindelse med kemo og strålebehandling.

Udmattelse er en af de hyppigste og mest belastende bivirkninger ved at blive behandlet for en kræftsygdom. Forskere fra Aarhus Universitetshospital går, ifølge Cancer.dk, nu i gang med at undersøge, om behandling med lys kan afhjælpe trætheden hos kvinder med brystkræft. »Hvis det viser sig, at lysbehandling har en positiv effekt på trætheden, så vil det være en forholdsvis enkel måde at afhjælpe et yderst belastende problem for mange kræftpatienter,«siger projektkoordinator Ali Amidi. Træthed blandt kræftpatienter kaldes ’fatigue’. Op mod 60-90 pct....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind