Rollemodellen for nærsygehuse er lukningstruet Sygehuset i Tønder beskrives af fagfolk som en rollemodel for fremtidens nærsygehuse. Men sygehuset står til lukning, hvis en spareplan i Region Syddanmark bliver gennemført.

Egentlig havde personale og ledelse drømt om, at Tønder Sygehus skulle give inspiration til de nærsygehuse, der i fremtiden skal supplere de store akutsygehuse. For sygehuset i den sønderjyske by er et mønstereksempel, synes de: Sygehuset er en helt særlig konstruktion, hvor praktiserende læger, et medicinsk daghospital, røntgenafdeling og laboratorium er samlet under samme tag. Det betyder, at patienterne i lokalområdet får et nært behandlingstilbud, tryghed, hurtig udredning, velkendte læger, kort ventetid, en glidende overgang fra sygehus til eget hjem...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind