Kommuner retter ind efter kritik af brug af magt over for demente Ministerium og kommuner vil stramme op, efter en rapport har vist, at flere kommuner er for dårlige til at overholde reglerne om magtanvendelse over for demente.

30 ud af 57 sager om magtanvendelse over for demente fra 13 forskellige kommuner, som Ankestyrelsen har gennemgået, er »ikke er i overensstemmelse med regler og praksis« omkring magtanvendelse over for demente. Det konkluderer styrelsen i en rapport, der blev udgivet i slutningen af 2015, og det ringe resultat har medført, at Social- og Indenrigsministeren er kaldt i samråd om sagen i slutningen af januar. Ministeren har dog allerede meldt ud, at der vil blive foretaget revideringer på baggrund af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind