Kommuner har hentet en halv milliard på loftlifte og vasketoiletter På to år har kommunerne hentet 521 mio. kr. på effektiviseringer ved brugen af velfærdsteknologi. Gevinsterne bliver brugt på hænder til andre plejeopgaver.

Loftlifte, vasketoiletter og spiserobotter har bl.a. været med til, at de danske kommuner har effektiviseret for 521 mio. kr. fra 2014 til 2016. Det viser en slutmåling af et fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi, der blev aftalt mellem regeringen og KL i forbindelse med økonomiaftalen for 2014. Det skriver Momentum. Af kommunernes svar i slutmålingen fremgår det, at de kun i mindre grad har brugt gevinsterne ved teknologierne til at skære i rammen på ældre- og handicapområdet. I stedet...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.